Piknik świętojański i wiejskie wędzenie

Etykiety

Pokazy wędzenia ryb, serów, warzyw i mięsa, konkurs „20 wianków na 20-lecie Województwa Świętokrzyskiego”, nauka polki i krakowiaka, pokazy sztuczek kowbojskich z biczem, rewolwerami i lassem oraz występy artystyczne – Muzeum Wsi Kieleckiej zaprasza na I Piknik Świętojański – Wiejskie Wędzenie, który odbędzie się 24 czerwca w godz. 11.00 – 19.30 w Parku Etnograficznym w Tokarni. Impreza odbywa się w ramach Jubileuszu 20-lecia województwa świętokrzyskiego.

Czytaj więcej...
piątek, 22 czerwca 2018 00:23

Eksperci Śląskich Smaków

Etykiety

Trzynasta edycja Festiwalu Śląskie Smaki odbyła się w Parku Zamkowym w Pszczynie. W konkursie kulinarnym wzięło udział osiemnaście drużyn, a Remigiusz Rączka – przewodniczący konkursowego jury – kilkukrotnie powtarzał, że to dotychczas najsmaczniejsza edycja imprezy. Rywalizacja była  zacięta, a wyniki drużyn różniły się zaledwie o kilka punktów.

Czytaj więcej...
czwartek, 21 czerwca 2018 00:40

Nagrody dla kociewskiej glómzy i cytrynowej szpajzy

Etykiety

Wiadomo już, jakie potrawy podbiły serca i podniebienia jurorów podczas Konkursu Kulinarnego o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego Pomorskie Smaki. Konkurs to jedna z atrakcji Pomorskiego Święta Produktu Tradycyjnego.

Czytaj więcej...
środa, 20 czerwca 2018 00:09