„20 potraw na 20-lecie Województwa Świętokrzyskiego”

Etykiety

Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, Muzeum Wsi Kieleckiej oraz Echo Dnia zapraszają do wzięcia udziału w Konkursie Kulinarnym „20 potraw na 20-lecie Województwa Świętokrzyskiego”. Finał wydarzenia odbędzie się 28 kwietnia 2018 r. podczas „III Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków” w Parku Etnograficznym w Tokarni.

Czytaj więcej...
czwartek, 12 kwietnia 2018 00:07

Przepisy z tradycją na Wielkanoc

Biała kiełbasa w słoiku, baba drożdżowa, mazurek orzechowy a może żur kujawski? A oto przepisy na święta z regionalnej kujawsko-pomorskiej Listy Produktów Tradycyjnych, które będą świetnie smakować zwłaszcza w Święta Wielkiejnocy.

Czytaj więcej...
czwartek, 29 marca 2018 00:27

Pyszności na stole i na liście

Kolejne smaki z Pomorza Zachodniego trafiły na Listę Produktów Tradycyjnych. Z wytwórcami nowo wpisanych produktów spotkał się w Szczecinie wicemarszałek Jarosław Rzepa.Tym razem uznanie zyskały pierniczki „Serca kaziukowe”, szynka „Wędzony udziec wieprzowy z Przelewic” oraz miód pitny trójniak Cedyński. Tym samym nasz region ma już 48 produktów na ministerialnej liście. Wczoraj z wytwórcami nowo wpisanych produktów spotkał się w Szczecinie wicemarszałek Jarosław Rzepa i dziennikarze.

Czytaj więcej...
wtorek, 06 marca 2018 00:43